Naroči ponudbo takoj: 031 800 790

logo najem kombija maribor - 460

Popolni vodič za najem potniškega kombija v Mariboru ali Ptuju

najem potniški kombi maribor - zakaj mi

Najem potniškega kombija je odlična rešitev za prevoz večjih skupin ljudi, bodisi za družinske izlete, podjetniške dogodke ali izlete s prijatelji. V tem vodniku vam bomo predstavili korake in nasvete, kako najeti potniški kombi v Mariboru ali Ptuju in si tako zagotoviti, da bo vaša izkušnja prijetna in brez stresa.

Za ekstra bonus smo vam na koncu članka pripravili kontrolni seznam oz. “checklisto” v PDF obliki primerni za tiskanje. Tako boste imeli pri roki pripomoček za hitri najem potniškega kombija.

 

Ocenite vaše potrebe in skrbno načrtujte

Prvi korak do najema kombija je sestavljen iz treh korakov:

 • Število potnikov: Določite, koliko ljudi bo potovalo, da boste lahko izbrali kombi ustrezne velikosti.
 • Proračun: Določite proračun, ki ga lahko namenite za najem, vključno s stroški goriva in morebitnimi dodatnimi pristojbinami.
 • Datum in trajanje najema: Določite datum in čas prevzema ter vračila kombija.

 

Izberite pravo vozilo

V drugem koraku, ko že boste imeli okvirne zahteve glede najvažnejših podatkov, vas čakajo naslednje izbire:

 • Velikost in udobje: Izberite kombi, ki lahko udobno sprejme vse potnike in prtljago.
 • Dodatna oprema: Preverite, ali potrebujete dodatno opremo, kot so otroški sedeži, navigacija, ali nosilci za kolesa.
 • Poraba goriva: Upoštevajte porabo goriva, še posebej, če načrtujete daljšo pot.

 

najem kombi maribor ptuj - prevoz oseb - kontakt

Izberite ponudnika najema kombija v Mariboru oz. Ptuju

V tretjem koraku, ko boste imeli izdelano sliko, kakšen potniški kombi potrebujete, se morate osredotočiti na izbor, za vas najprimernejšega ponudnika najemov kombijev:

 • Preverjanje ugleda: Izberite zanesljivo najemno podjetje z dobrimi ocenami in priporočili.

Preverite »Google review« ocene posameznega podjetja, Facebook ocene, pokličite znance za katere veste, da so že kdaj najeli kombi v Mariboru.

 • Cenovne ponudbe: Primerjajte cene različnih najemodajalcev in preverite, kaj je vključeno v ceno

Ali vam ponudnik dodatno zaračuna preveč prevoženih kilometrov? Kolikšna je poraba goriva na 100km? Kaj se zgodi, če kombi vrnete po koncu uradnih ur ponudnika? Koliko vam računajo različne dodatke – otroški sedež, navigacija,…

 • Pogoji najema: Natančno preberite pogoje najema, vključno s politiko vračila vozila in politiko v primeru nesreče ali okvare.

Ali vas lahko doleti morebitna odbitna franšiza ali kakšna podobna pogodbena kazen?

 

 

Rezervirajte potniški kombi

Izberite ponudnika, ki poleg najboljše ponudbe omogoča čim enostavnejšo rezervacijo kombija:

 • Rezervacija: Rezervirajte kombi vnaprej, še posebej v visoki sezoni ali ob posebnih dogodkih.

Izberite ponudnika, ki omogoča takojšnjo spletno rezervacijo in se tako izognete mnogim telefonskim klicem o razpoložljivosti kombijev ali pa nepotrebnega dopisovanja po emailu.

 • Vaša dokumentacija: Pripravite vso potrebno dokumentacijo, kot so veljavno vozniško dovoljenje, osebna izkaznica ali potni list in morebitna kreditna kartica za polog oz. varščino.

 

najem potniški kombi maribor ali ptuj

Prevzemite kombi

Pridite na prevzem kombija vsaj pol ure preden se želite dejansko odpeljati na vašo pot. V poslovalnici je lahko gneča in nikakor ne želite hiteti s prevzemom vozila. Hitro se lahko zgodi, da ob hitenju v lastnem avtu pozabite kakšno pomembno stvar.

 • Pregled vozila: Ob prevzemu natančno preglejte vozilo za morebitne obstoječe poškodbe in se prepričajte, da so vse funkcije vozila v delujočem stanju. Preverite luči, smernike, avtoradio, bluetooth povezavo s telefonom, slikajte raven goriva in število kilometrov s telefonom, raven vetrobranske tekočine, delovanje klime poleti, gretje kabine pozimi.

Preverite naročeno dodatno opremo kot so otroški sedež ipd.

 • Dokumentacija kombija: Preverite dokumentacijo vozila, kot je prometna izkaznica, letna vinjeta, zavarovanje vozila.
 • Testna vožnja: Prilagodite si vozniški sedež glede na vase potrebe: nastavite si sedež, ogledala, naslon za roko, vzemite s seboj polnilnik za telefon… Odpeljite se na kratko testno vožnjo in preverite delovanje najpomembnejših funkcij kot so nožna zavora in ročna zavora.

 

Med najemom potniškega kombija

Čestitke!

Najzahtevnejši del najema je za vami in že ste na poti proti vaši novi pustolovščini. Ampak pozor! Še posebno, če niste pogost najemnik kombija, je lahko vaše novo veliko vozilo, kar zahteven zalogaj za varno vožnjo:

 • Opozorilo za vse potnike: Ko ste najeli potniški kombi v Mariboru se morate zavedati, da niste samo vi tisti, ki lahko povzroči težave ob najemu.

Vzemite si vsaj nekaj minut in vse potnike seznanite s pogoji uporabe. Ker bo potnikov verjetno precej, naj se vsi vedejo kot dober gospodar. Naj se vedejo umirjeno, da se bo šofer lahko zbral in vas varno pripeljal na cilj.

 • Vožnja in varnost: Upoštevajte prometne predpise in bodite pozorni na varnost vseh potnikov.

Upoštevajte, da je kombi poln potnikov lahko bistveno manj stabilen na cesti kot pa vaš avto. Zavorni čas se bo podaljšal, zato imejte vedno dovolj varnostne razdalje za vozili pred vami.

Potniški kombiji imajo tudi drugačen zavoj kot osebni avtomobili, zato je potrebno ob zavijanju v levi ali desni ovinek, le tega odvoziti bolj v polkrogu, da bo zadnji del kombija sledil sprednjemu in ne boste po nesreči povozili kakšnega robnika ali trčili v vozilo, ki bi bilo na vaši poti.

 • Skrb za vozilo: Skrbite za čistočo in red v vozilu ter se izogibajte aktivnostim, ki bi lahko povzročile poškodbe vozila.

Še posebno otroke opozorite, da se pazijo, kako uporabljajo kombi. Naj se ne dotikajo stekel z umazanimi rokami, naj ne rišejo po steklu in naj ne stopajo na sedeže s čevlji.

 

najem potniškega kombija potniki Ptuj

 

Vračilo kombija

Enako, kot ob prevzemu načrtujte, da boste za vračilo porabili vsaj 30 minut.

 • Napolnite rezervoar z gorivom: Že v naprej načrtujte, kje boste lahko najkasneje napolnili rezervoar, da vas to opravilo kasneje ne preseneti.
 • Čas vračila: Vrnite vozilo pravočasno, da se izognete dodatnim pristojbinam.
 • Pregled vozila: Najprej iz kombija pospremite vse potnike, potem pa si vzamite čas, da v miru preverite celoten kombi.

Skupaj s ponudnikom najema preglejte vozilo za morebitne nove poškodbe ali nepravilnosti.

Preverite, ali ste slučajno karkoli pozabili v kombiju. Preverite po tleh, pod sedeži, v predalih  in v prtljažniku.

 • Zaključek najema: Poskrbite, da prejmete vse dokumente, ki potrjujejo zaključek najema in da ste seznanjeni z morebitnimi dodatnimi stroški.

 

Super. Čestitamo vam, da ste investirali nekaj svojega časa v branje zgornjih nasvetov, pri najemu potniškega kombija v Mariboru. Z upoštevanjem teh korakov in nasvetov bo proces najema hiter, enostaven, učinkovit in brez nepotrebnih zapletov.

Kot smo vam obljubili imate spodaj povezavo za kontrolni seznam oz. “checklisto” v PDF obliki za tiskanje. Pred najemom potniškega kombija si jo natisnite in boste kot pravi profesionalni najemnik kombijev.

 

BONUS: Kontrolni seznam za potniški kombi v PDF obliki

 

Želimo vam varno in prijetno pot!

 

Če potrebujete za vaše opravilo, prevoz tovora, selitev ipd. tudi najem tovornega kombija, si preberite tudi Popolni vodič za najem tovornega kombija v Mariboru ali Ptuju.

Ključne besede :
Deli članek

One Response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Potrebujete najem kombija?

Ne čakajte, rezervirate kar takoj preko spleta ali nas kontaktirajte:

Tematike

Kategorije

Kazalo članka