Naroči ponudbo takoj: 031 800 790

logo najem kombija maribor - 460

Ultimativni vodič za ogled 11 najznamenitejših destinacij Maribora z najetim kombijem

Odkrijte čarobnost Maribora s celotno družino ali vsemi prijatelji, na edinstven način – s potniškim kombijem! To vam omogoča svobodo, udobje in prilagodljivost, da obiščete vse znamenitosti in kotičke tega čudovitega mesta po svojem ritmu.

Za vas smo v tem vodiču zbrali najboljše lokacije in znamenitosti, ki jih lahko obiščete potem ko se odločite za najem kombija v Mariboru.

 

Stari grad Maribor: Odkrivanje zgodovine z udobjem vašega kombija

Ko najamete kombi v Mariboru, se odpravite naravnost k Staremu gradu Maribor, ki stoji kot stražar nad mestom in obljublja potovanje skozi čas. Ta impresivna zgodovinska znamenitost, je idealna prva postaja za skupine in družine, ki želijo raziskati bogato zgodovino in kulturo Maribora.

Grad ponuja bogat vpogled v srednjeveško življenje s svojimi obnovljenimi sobanami, muzejskimi razstavami in osupljivimi pogledi na mesto ter reko Dravo.

Prepustite se čaru preteklosti, medtem ko se sprehajate po grajskih hodnikih, odkrivate skrivnosti, ki so jih pustili stoletja, in uživate v panoramskem razgledu, ki razkriva Maribor v vsej njegovi lepoti.

Dostop: Grad je lociran v centru mesta, zaradi česar je lahko dostopen z vseh glavnih vpadnic. Ko se približujete, sledite usmerjevalnim tablam za “Stari Grad Maribor”, ki vas bodo vodile do ceste, ki se vzpenja proti gradu. Na voljo parkirišče v neposredni bližini Starega gradu.

Glede na velikost kombija in razpoložljivost parkirnih mest je morda potrebno parkirati malo nižje in se peš odpraviti do samega gradu, kar običajno ne vzame več kot nekaj minut.

Naslov: Grajska ulica 2, 2000 Maribor

Google maps povezava: https://maps.app.goo.gl/o9L7NSWHDcGoomSz9

GPS koordinate: 46.56041654892556, 15.648437026669663

 

Lent: Kultura in zabava na dosegu roke vašega kombija

Lent, živahno srce Maribora ob reki Dravi, je naslednja postaja, ki jo ne smete zamuditi, in z najetim kombijem boste imeli vso svobodo, da ga raziskujete po svojem ritmu.

Lent v Mariboru je živahno obrežje reke Drave, ki s svojim edinstvenim vzdušjem privablja obiskovalce skozi vse leto. Ta del starega mestnega jedra je znan po svoji bogati zgodovini, kulturnih prireditvah in kot dom najstarejše trte na svetu.

Lent ponuja slikovite sprehode ob reki, kjer lahko občudujete starodavne zgradbe, umetniške instalacije na prostem in se prepustite čaru lokalnih kavarn in restavracij. Obisk Lent-a je priložnost za doživetje pristnega utripa mesta, kjer se preteklost prepleta s sodobnim življenjem, in za udeležbo na festivalih, kot je slavni Festival Lent, ki mesto spremeni v prizorišče mednarodnih glasbenih, plesnih in gledaliških dogodkov. Območje je kot nalašč za raziskovanje peš, kjer lahko uživate v lokalni kulinariki, obiščete galerije ali preprosto sedite ob reki in opazujete življenje, ki se odvija okoli vas.

Dostop: Lent se nahaja v samem srcu Maribora, tik ob reki Dravi. Ko se približujete mestnemu središču, sledite usmerjevalnim tablam za mestno središče ali specifično za Lent. Parkiranje za kombije je mogoče v enem izmed večjih mestnih parkirišč, ki so običajno na kratki peš razdalji od Lenta.

Naslov: Vojašniška ulica 4, 2000 Maribor (okvirno)

Google maps povezava:

GPS koordinate: 46.55656911457888, 15.644876077781563 (okvirno)

 

Stara trta: s 450 leti – najstarejša trta na svetu

Stara trta, s svojimi impresivnimi 450 leti starosti, velja za najstarejšo vinsko trto na svetu in je prava zvezda Maribora. Ta častitljiva rastlina, ki se razprostira ob fasadi Hiše Stare trte na Lentu, ob reki Dravi, je simbol vztrajnosti, bogate vinogradniške tradicije in neizmernega ponosa Mariborčanov.

Stara trta ni zgolj botanična zanimivost; je živi muzej na prostem, ki vsako leto privabi ljubitelje vina in zgodovine z vsega sveta. Njene grozde skrbno obirajo, iz njih pa pridelajo majhno količino prestižnega vina, ki je namenjeno kot darilo pomembnim gostom in prijateljem mesta.

Obisk te vinogradniške ikone ponuja edinstven vpogled v zgodovino in kulturo Maribora, pa tudi priložnost za udeležbo na dogodkih, ki slavijo vinsko tradicijo, kot je praznik trgatve.

Ta kraj, obdan z zgodovino in naravno lepoto, je obvezen postanek za vsakogar, ki želi izkusiti dušo in srce Maribora.

Dostop: Je izredno preprost, saj se nahaja na priljubljenem obrežju Lent, ki je lahko dostopno iz kateregakoli dela mesta. Parkiranje za obiskovalce je možno na bližnjih parkiriščih, od koder lahko do Stare trte pridete peš v samo nekaj minutah.

Naslov: Vojašniška ulica 8, 2000 Maribor

Google maps povezava:

GPS koordinate: 46.556881753055826, 15.644196816798761

 

 

Stolnica Maribor: Zavetje duše in očarljiva priča časa

Stoji v srcu mesta kot simbol večne lepote in duhovnosti. Ko se približate njenim mogočnim vratom, vas njena arhitektura, prepletena z gotskimi in baročnimi elementi, povabi v objem zgodovine, kjer vsak kamen šepeta zgodbe iz preteklosti. Notranjost stolnice je prava paleta čustev, kjer barviti vitraži ustvarjajo ples svetlobe, ki oživlja svete podobe in v srcih obiskovalcev prižiga iskrico večnega upanja.

Vstop v to svetišče umetnosti in vere razkriva dragocene umetniške zaklade, ki očarajo vaš pogled in pogrejejo vaše srce. Vsak korak po hladnih kamnitih tleh vas vodi skozi zgodovino, medtem ko vas oltarji, freske in skulpture vabijo, da se izgubite v kontemplaciji in občudovanju.

Dostop:

Parkirate lahko svoj najeti kombi na Glavnem trgu, od koder vas kratka, a slikovita hoja popelje do vrat stolnice. Ta kratek sprehod je kot prehod iz sveta vsakdanjega v prostor, kjer čas zastane, in vas pripravi na duhovno izkušnjo, ki vas čaka znotraj.

Naslov: Slomškov trg 20, 2000 Maribor

Google maps povezava:

GPS koordinate: 46.55913923906274, 15.644940334693828

 

Trg svobode: Srce Maribora na dosegu roke

Trg svobode v Mariboru je osrednje mestno zbirališče, kjer se preteklost in sedanjost prepletata v harmonično celoto. Ta prostorni trg, obdan z impresivnimi zgodovinskimi stavbami, je prizorišče številnih kulturnih dogodkov, koncertov in festivalov, ki oživljajo mestno jedro skozi vse leto.

Je srce družabnega življenja v Mariboru, kjer se domačini in obiskovalci zbirajo, da bi uživali v kavarniški kulturi, nakupovali na lokalnih tržnicah ali pa preprosto sedeli in opazovali utrip mesta.

Trg svobode je tudi dom pomembnih spomenikov, ki pripovedujejo zgodbe o bogati zgodovini mesta, vključno s spomenikom NOB, ki stoji kot opomnik na burno preteklost. Obisk Trga svobode ponuja priložnost, da začutite pulz mesta in se potopite v njegovo bogato kulturo in zgodovino.

Dostop:

Je enostaven, saj se trg nahaja v samem središču Maribora, kar pomeni, da je dobro povezan z glavnimi mestnimi arterijami. Parkiranje v bližini trga morda zahteva nekaj načrtovanja, vendar najdete več javnih parkirišč in garažnih hiš v neposredni bližini. Od parkirišča do trga vas loči le kratek sprehod.

Naslov: Trg svobode 5, 2000 Maribor

Google maps povezava:

GPS koordinate: 46.560345497739874, 15.649071297527758

 

Piramida Maribor: Izjemni razgledi na mesto in okolico

Znan tudi kot Mestni vrh, je priljubljena točka za sprehode in rekreacijo, ki se dviga nad mestom Maribor. Ta naravni hrib, na katerem so nekoč stale razvaline gradu, danes ponuja čudovite razglede na mesto in okoliško pokrajino.

Z vrha Piramide, ki ni zelo visok, se odpira panoramski pogled na Maribor, reko Dravo in vinograde, ki obdajajo mesto. Obisk Piramide je priložnost za sproščujoč sprehod v naravi, obenem pa lahko občudujete lepote Maribora z nove perspektive.

Obisk Piramide je odlična ideja za jutranji sprehod ali popoldanski izlet, ki vam bo omogočil, da uživate v svežem zraku, miru narave in izjemnih razgledih.

Dostop:

Lahko parkirate v enem od mestnih parkirišč in se odpravite peš na vrh. Najbolj priljubljena izhodiščna točka za vzpon na Piramido je Mestni park, od koder vodi več poti na vrh. Pot je dobro označena in ne zahteva posebne fizične pripravljenosti, saj je vzpon dokaj blag in traja približno 15 do 20 minut.

Naslov: Piramida 1, 2000 Maribor

Google maps povezava:

GPS koordinate: 46.56839843887794, 15.651996075524062

 

Botanični vrt Univerze v Mariboru: Naravna oaza na dosegu vašega kombija

Obiščite Botanični vrt Univerze v Mariboru, kjer lahko z najetim kombijem enostavno prispete do te mirne oaze, polne domačih in eksotičnih rastlin. Vrt, ki je del univerzitetnega kampusa, ponuja edinstven vpogled v botanično raznolikost in je idealen kraj za sprostitev ali piknik v naravi.

Prekrasen vrt omogoča enostaven dostop do vrtov in zbirke rastlin, ki se ponaša z redkimi in zaščitenimi vrstami. Je pravi naravni dragulj, saj se ta oaza miru nahaja v neposredni bližini mestnega središča, je del univerzitetnega kampusa, in ponuja zatočišče pred mestnim vrvežem. Ponaša se z raznovrstno zbirko domačih in eksotičnih rastlin.

Vrt ponuja enostaven dostop do edinstvenih botaničnih zbirk, vključno z redkimi in zaščitenimi rastlinskimi vrstami, ki so razporejene po tematskih območjih.

Tukaj imate priložnost, da se potopite v svet narave in znanosti. Vrt je idealen kraj za vse, od ljubiteljev narave do študentov in družin, ki iščejo kakovosten čas v objemu narave. V tem mirnem kotičku Maribora lahko najdete navdih, prostor za učenje in sprostitev.

Dostop:
Je na voljo več parkirnih mest v okolici botaničnega vrta. Čeprav morda ne boste mogli parkirati tik pred vhodom, so najbližja parkirišča običajno le kratek sprehod stran, kar pomeni, da do vrta ne boste imeli dolge poti.

Naslov: Pivola 90a, 2311 Hoče

Google maps povezava:

GPS koordinate: 46.507870533486496, 15.639238077018947

 

Akvarij-terarij Maribor: Divji svet blizu, dostopen z najetim kombijem

To je čarobno kraljestvo, ki vabi na nepozabno potovanje skozi svet podvodnih globin in eksotičnih terarijev. Ta edinstvena destinacija v srcu Maribora je dom raznobarvnim ribam, skrivnostnim plazilcem in radovednim dvoživkam, ki skupaj ustvarjajo fascinanten mozaik življenja.

Ob vsakem koraku vas čakajo nova odkritja: od hipnotičnega plesa tropskih rib, ki se prebijejo skozi kristalno čisto vodo, do tihega opazovanja plazilcev, ki se leno pretegujejo pod toplimi žarki.

Akvarij-terarij Maribor je kraj, kjer se znanost in čudenje prepletata, ponujajoč obiskovalcem edinstven vpogled v skrivnostne svetove, ki so običajno skriti pred našimi očmi.

Dostop:

Z najetim kombijem je enostaven, saj se nahaja v bližini mestnega središča, do katerega vodijo dobro označene mestne ceste. Parkiranje za obiskovalce je na voljo v neposredni bližini, kar omogoča lahkoten dostop do te atrakcije. Po parkiranju vas kratka sprehajalna pot vodi naravnost do vhoda.

Naslov: Ulica heroja Staneta 19, 2000 Maribor

Google maps povezava:

GPS koordinate: 46.564760542612355, 15.649531918842978

 

 

Mariborsko Pohorje: Pustolovščina čaka na vas in vaš najeti kombi

Z vašim najetim kombijem se podajte na Mariborsko Pohorje, priljubljeno destinacijo za vse, ki iščejo aktivnosti na prostem in čudovite naravne prizore. Pohorje, dostopno v vseh letnih časih, ponuja široko paleto aktivnosti, od smučanja in deskanja na snegu pozimi do pohodništva, kolesarjenja in adrenalinskih parkov poleti.

Zahvaljujoč prostornosti vašega najetega kombija, lahko s seboj brez težav vzamete vso potrebno opremo za vaše avanture. Parkirišča ob vznožju Pohorja omogočajo enostaven dostop do žičnic, ki vas popeljejo do vrha, kjer se razprostira osupljiv razgled na Maribor in okoliško pokrajino.

Mariborsko Pohorje je idealno za tiste, ki želijo združiti ljubezen do narave z aktivnim preživljanjem prostega časa, vaš najeti kombi pa bo zagotovil, da boste te trenutke lahko izkusili brez skrbi.

Dostop: Glavne cestne povezave vodijo naravnost do vznožja Pohorja, kjer vas čaka več parkirišč, namenjenih obiskovalcem. Ta parkirišča so običajno dobro označena in lahko dostopna, kar zagotavlja, da boste svoj kombi lahko parkirali brez težav

Naslov: /

Google maps povezava:

GPS koordinate: /

 

Vinogradniška pot: Okusi Maribora z lahkoto vašega najetega kombija

Nič ne pravi “Maribor” bolje kot njegova vinogradniška tradicija, in z najetim kombijem boste imeli popolno svobodo raziskovanja vinogradniške poti, ki se vije skozi slikovite vinorodne griče okoli mesta.

Ta pot vas bo popeljala do nekaterih najboljših vinskih kleti v regiji, kjer lahko okusite izvrstna lokalna vina, kot so šipon, chardonnay in modra frankinja. Vaš kombi omogoča enostavno potovanje od ene kleti do druge, medtem ko uživate v panoramskih razgledih in se ustavljate po lastni izbiri.

Mnoge kleti ponujajo tudi vodene oglede in degustacije, kjer se lahko naučite o vinarskih metodah in zgodovini vinogradništva v Štajerski regiji. Ta izkušnja ne ponuja le priložnosti za okušanje nekaterih najboljših vin, ki jih Slovenija ponuja, ampak tudi za raziskovanje čudovite pokrajine na sproščen in udoben način.

Vinogradniška pot z najetim kombijem je kot nalašč za ljubitelje vina in narave, ki iščejo edinstveno doživetje v srcu Štajerske.

Dostop: Vinogradniške poti so različne destinacije, ki jih lahko obiščete s potniškim kombijem. Med njimi so Kamnice s sv. Urbanom, Meljski hrib, Malečnik, Celestrina, Nebova, Korena in Vurberk.

Naslov: Cerkev sv. Urbana, 2351 Kamnica in druge

Google maps povezava:

GPS koordinate: 46.60370662256389, 15.60520356365848 in druge

 

Slapova Veliki in Mali Šumik: Naravna biserja Pohorja

Slapova predstavljata enega izmed glavnih naravnih biserov Pohorja, skritih v gostih, skoraj pragozdnih delih tega gorovja. Ti slapovi so del reke Lobnice in se nahajajo v zaščitenem območju Lobniškega gozda, kjer narava še vedno vlada neokrnjeno.

Veliki Šumik, s svojim mogočnim padcem, in Mali Šumik, z nežnejšim šumenjem, skupaj ustvarjata prizor izjemne naravne lepote in moči. Obisk teh slapov je prava avantura, saj pot vodi skozi bujne gozdove, kjer lahko občudujete bogato rastlinstvo in morda celo srečate kakšno divjo žival.

Obisk slapov Veliki in Mali Šumik je dovoljen le peš, kar pomeni, da bo vaš kombi počakal na parkirišču, medtem ko se boste peš podali na raziskovanje te čudovite naravne znamenitosti. Priporočljivo je, da se za obisk oblečete primerno in s seboj vzamete dovolj vode ter morda prigrizke za pot.

Dostop:

Zahteva nekoliko načrtovanja, saj se območje nahaja v bolj odročnem delu Pohorja. Do izhodišča za pohod do slapov lahko pridete z glavnih cest, ki vodijo na Pohorje, nato pa sledite oznakam za parkirišče, ki je najbližje slapovom. Od tam vas čaka približno 30-minutni pohod po označenih in deloma zahtevnejših poteh skozi gozd do slapov.

Naslov: 2316 Planina pod Šumikom

Google maps povezava:

GPS koordinate: 46.48354935973214, 15.453524447384941

 

 

Tako, hvala da ste ostali z nami in si pogledali vseh 11 najboljših znamenitosti, ki jih lahko obiščete, če se odločite za najem kombija v Mariboru. Želimo vam varno pot in veliko nepozabnih doživetij!

Če potniškega kombija še niste najeli, si pridobite najugodnejšo ponudbo za Najem potniškega kombija

Najemate kombi prvič ali pa se želite obvarovati pred vsemi pastmi, ki vas čakajo pri najemu potniškega kombija. Ne spreglejte članka Popolni vodič za najem potniškega kombija

 

Ključne besede :
Deli članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Potrebujete najem kombija?

Ne čakajte, rezervirate kar takoj preko spleta ali nas kontaktirajte:

Tematike

Kategorije

Kazalo članka